Küresel işletmeler, Çin’deki Koronavirüs salgını ve daha sonra dünyadaki düzinelerce ülkeye yayılması nedeniyle olumsuz etkileniyor. Misafirperverlik ve havacılık en ağır darbeye maruz kaldı. Ancak şimdi, Google ve Facebook internet devleri de dahil olmak üzere dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden bazıları, insanların konuyla ilgili otantik bilgiler bulmalarına ve yanlış bilginin yayılmasıyla mücadele etme çabalarının bir parçası olarak mücadele ediyor.
Google bu hafta, 2019 Koronavirüs ile ilgili aramalar için bir ‘SOS Uyarısı’ başlattı. Arama devi, ölümcül virüsle ilgili kaynakları daha erişilebilir hale getirmek için yeni özelliği kullanıma sunmanın Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) bağlı olduğunu söylüyor. “Kullanıcılar Google’da ilgili bilgileri aradıklarında, WHO’dan güvenlik ipuçlarına, bilgilere, kaynaklara ve Twitter güncellemelerine doğrudan erişim ile sonuç sayfasındaki uyarıyı bulacaklar” dedi.
Özelliğin bir parçası olarak, ölümcül virüsle ilgili herhangi bir arama, sayfanın üstünde bir ‘SOS Uyarısı’ başlığıyla gelir. Google ‘’en çok okunan haberler kutumuzdaki alakalı haber içeriklerini ve ardından ilgili yerel güncellemeleri gösterecektir. Şu anda, 2019 Koronavirus hakkında küresel olarak aynı uyarıları gösteriyoruz. Zaman içinde bunlar gerekirse yerelleştirilecek… 2019 Koronavirus için Google SOS Uyarısı, Güvenlik İpuçları ile birlikte Yardım ve Bilgi bağlantılarını da gösteriyor ” açıklamasında bulundu.
Facebook ayrıca insanları hastalık hakkında eğitmek ve yanlış bilgi ve komplo teorilerinin yayılmasını durdurmak için elinden geleni yapıyor. Şirkete göre, üçüncü taraf bilgi denetleyicileri, gerçekliğini kontrol etmek için koronavirüs salgını ile ilgili içeriği gözden geçiriyor. Bir gönderi yanlış olarak derecelendirilirse, şirket yayınının sınırlandırılacağını ve bu içeriği paylaşan veya paylaşmaya çalışan kişilere bir bildirim göndereceğini söylüyor. Sosyal medya devi, küresel sağlık örgütleri tarafından yanlış olarak işaretlenen yayınları da siliyor.
Henüz bilmiyorsanız, koronavirüs salgını, dünya çapında yaymaya devam ettiği için DSÖ tarafından küresel bir halk sağlığı acil durumu ilan edildi. Raporlara göre, 250’den fazla insan hastalıktan öldü ve binden fazla insan Hindistan ve ABD de dahil olmak üzere iki düzineden fazla ülkeye yayıldığı için ciddi şekilde hastalandı. Şimdiye kadar 8.000’den fazla teyit edilmiş virüs vakası bildirildi ve sayının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.
Bir önceki yazımız olan Google'da Hızlı İndex Alma Teknikleri Nelerdir başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
" Koronavirüs ile nasıl mücadele ediliyor konulu haberimizde Teknoloji Haberleri olarak sizlere Koronavirüs ile nasıl mücadele ediliyor ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Teknoloji Haberleri olarak hemen yukarıda Koronavirüs ile nasıl mücadele ediliyor ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Konya Selçuk Üniversite Gazetecilik mezunuyum. Teknolojiye merakım azımsanamayacak kadar fazla. Uzun yıllar farklı yayınlarda ve farklı alanlarda içerikler ürettim ve editörlük yaptım.
Copyright © 2015 - 2019 Tüm Hakları Saklıdır.